Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 28

Thread: Arcooda - prompting for Key again. Anyone else?

  1. #1
    Senior Member GAH1068's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    United States
    Posts
    181
    My Devices
    Cabinet, Console, Phone/Tablet
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Exclamation Arcooda - prompting for Key again. Anyone else?

    @Arcooda

    I made a small change to the position of the virtual DMD on my system using the config tool. I am now being prompted to enter my license key on startup. I had
    been running without issue until I made this tiny change.. I have rentered the key 4-5 times ago but keeps coming back as failed. Anyone else reporting this problem?

    I sent a message to Sales email address to with my order number and license key.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Dallas
    Posts
    34
    My Devices
    iPad Pro, PS3/Vita, PS4, Switch, Steam
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Same. No tweaking, here, so I think that was just a coincidence.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    9
    My Devices
    PC, Xbox One, Cabinet
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The same thing happened to me today. I also didn't make any changes. I played it on 2 days before without any issues.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    95
    My Devices
    iPhone, iPad, Mac, Wii
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Did you try to hard reset your Arcooda configuration by removing the relevent files in
    C:/users/you/my games/pinballarcade/ ?

  5. #5
    Member Arcooda's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Location
    Mayfield East, NSW
    Posts
    46
    My Devices
    Pinball machines
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    As Sebinouse mentioned, please try below and let us know if this solved the problem;

    - go to C:\Users(ComputerName)\My Games\Pinball Arcade
    - look for and delete the Arcoodainfo.dat file
    - then restart steam, activate pinball arcade, and re-enter the key

    If still having problems, please report back to us and we will work with FarSight for solution tomorrow when they reopen.
    Last edited by Arcooda; 08-26-2018 at 11:23 PM.
    Arcooda
    44-48 Maitland Road, Mayfield, NSW, 2304, Australia
    Phone +61 249 68 9313
    Fax +61 249 689 314
    email: sales@arcooda.com
    -------------------------------------------------------------------
    https://www.arcooda.com/
    https://www.arcoodapinball.com/
    https://www.arcoodapinballarcade.com/

  6. #6
    Senior Member GAH1068's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    United States
    Posts
    181
    My Devices
    Cabinet, Console, Phone/Tablet
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Arcooda,

    I deleted the ArcoodaInfo.dat file and tried to re-enter my license info again and it is still failing. Appears to be something down at Farsight I am guessing?

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    295
    My Devices
    iPad Pro, iPhone 12, VPCabs Vertigo
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I just tried launching in Cabinet Mode and am having the same issue.
    It was fine Saturday (day before yesterday).

  8. #8
    Member timmyD's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    NH, USA
    Posts
    66
    My Devices
    Galaxy Note 8, Xbox One S, PC
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have the same issue. All I did was change monitors temporarilly, then, lost my Arcooda license. When re-entering my key, it fails.

    I contacted Arcooda, they sent me a reply which reads:

    We are sorry to read about the problem you are experiencing. We have already contacted FarSight to find out exactly why the code is not working. We have asked them to make this a priority and we should have an answer by Monday (USA time).

    I guess this is a Farsight issue. IDK. I'm a bit uneasy about losing a piece of software over an entire weekend (when I'm most-likely to want to use it) just because I made a simple tweak on my system... I hope this Steam key thing becomes a permanent part of your steam library, like the DLC's are...

  9. #9
    Senior Member GAH1068's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    United States
    Posts
    181
    My Devices
    Cabinet, Console, Phone/Tablet
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I agree, if a Farsight server/service is down it shouldn't lock us out of the game if the software is alreadly licensed.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Leadville, Colorado
    Posts
    21
    My Devices
    iOS ps3 PC
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just now tried to start cabinet mode, and got the Enter Key screen. Entered the key twice, came back “Failed” both times.

    Once I removed the Arcoodainfo.dat file and re-entered the key it worked. So, evidently the server, if it was down, is now back up. And other folks besides me will need to go through this procedure to get Cabinet Mode started. Entering that key is painful! No way to paste in the key that I could figure out.

  11. #11
    Senior Member GAH1068's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    United States
    Posts
    181
    My Devices
    Cabinet, Console, Phone/Tablet
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I tried a little over 1 hour ago and it still wasn't working so might have just missed them fixing things. I'll try when I get home tonight.

  12. #12
    Member timmyD's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    NH, USA
    Posts
    66
    My Devices
    Galaxy Note 8, Xbox One S, PC
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Confirming that deleting the "ArcoodaInfo.dat" file and re-entering key works.

    Now, just perma-link this key, Farsight!

  13. #13
    Senior Member GAH1068's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    United States
    Posts
    181
    My Devices
    Cabinet, Console, Phone/Tablet
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I am back and running too. Appreciate if Farsight jumps in and lets un know what is going on. Hopefully this is something can fix so it doesn't happen again!

  14. #14
    Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Dallas
    Posts
    34
    My Devices
    iPad Pro, PS3/Vita, PS4, Switch, Steam
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Same. Working again with no need for any adjustment. It is, I must admit, a kind of a jolt of realization how tenuous this all is, at present. Let’s hope there’s word on a fix tied simply to an active Steam connection.

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    295
    My Devices
    iPad Pro, iPhone 12, VPCabs Vertigo
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    After deleting the “dat” file and reentering the Key, I’m back up now as well! <Whew>

    During the period I couldn’t access the cabinet mode I attempted to run just the DX11 version of TPA and — as has been the case since early June — the playfield launched in monitor 2 (the backglass/DMD monitor on my 2 monitor cab); so I was relegated to playing just the DX9 version of the tables. Sure wish FarSight would fix this!!

  16. #16
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Leadville, Colorado
    Posts
    21
    My Devices
    iOS ps3 PC
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I’ve had this too - when starting the DX11 version after previously running the Arcooda cab version my playfield starts on my backglass monitor, and once even on my DMD monitor. I couldn’t get any Windows 10 key combination to move the field. But then I noticed a thin blue vertical line at the edge of the playfield monitor (and when the game started on the DMD monitor it was on my backglass monitor). I was able to click and drag on that blue line to move the playfield onto the playfield monitor. After then exiting the change sticks on subsequent start ups.

  17. #17
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    295
    My Devices
    iPad Pro, iPhone 12, VPCabs Vertigo
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by zdjh22 View Post
    I’ve had this too - when starting the DX11 version after previously running the Arcooda cab version my playfield starts on my backglass monitor, and once even on my DMD monitor. I couldn’t get any Windows 10 key combination to move the field. But then I noticed a thin blue vertical line at the edge of the playfield monitor (and when the game started on the DMD monitor it was on my backglass monitor). I was able to click and drag on that blue line to move the playfield onto the playfield monitor. After then exiting the change sticks on subsequent start ups.
    Thanks for the tip!
    THAT ACTUALLY WORKED!!

    Furthermore, the playfield stayed on monitor 1 even when I switched back to “Fullscreen” mode!

    Thanks again!!!
    ———————————————————————————————-
    Updated most wanted FarSight list: “Spirit of ‘76” (Gottlieb) — “Simpsons” (Data East) — “Big Bang Bar” (Capcom)
    Most wanted Zen list: “Revenge From Mars”, “Indiana Jones”, "Terminator 2", "Bad Cats"

  18. #18
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    NL
    Posts
    25
    My Devices
    PC,Cabinet,IOS,Android
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anyone else have a problem with authenticating today? Getting the key prompt again....

  19. #19
    Senior Member GAH1068's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    United States
    Posts
    181
    My Devices
    Cabinet, Console, Phone/Tablet
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Gabura - Yes, being prompted for a key again. Nothing has change on my system at all so I assume it is a Farsight problem again.,
    @Arcooda - Can you get this looked at?

  20. #20
    Member Arcooda's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Location
    Mayfield East, NSW
    Posts
    46
    My Devices
    Pinball machines
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by GAH1068 View Post
    @Gabura - Yes, being prompted for a key again. Nothing has change on my system at all so I assume it is a Farsight problem again.,
    @Arcooda - Can you get this looked at?

    Yes thanks, its a FarSight server problem. We have already contacted FarSight earlier this morning and hope they have it resolved by tomorrow morning.
    Arcooda
    44-48 Maitland Road, Mayfield, NSW, 2304, Australia
    Phone +61 249 68 9313
    Fax +61 249 689 314
    email: sales@arcooda.com
    -------------------------------------------------------------------
    https://www.arcooda.com/
    https://www.arcoodapinball.com/
    https://www.arcoodapinballarcade.com/

  21. #21
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    295
    My Devices
    iPad Pro, iPhone 12, VPCabs Vertigo
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Arcooda View Post
    Yes thanks, its a FarSight server problem. We have already contacted FarSight earlier this morning and hope they have it resolved by tomorrow morning.
    Can anybody confirm if this has now been fixed?
    I tried to run the cabinet mode this morning before leaving for work and the issue was still there.
    This was around 8:00 AM CST.

    Thanks!
    ———————————————————————————————-
    Updated most wanted FarSight list: “Spirit of ‘76” (Gottlieb) — “Simpsons” (Data East) — “Big Bang Bar” (Capcom)
    Most wanted Zen list: “Revenge From Mars”, “Indiana Jones”, "Terminator 2", "Bad Cats"

  22. #22
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    NL
    Posts
    25
    My Devices
    PC,Cabinet,IOS,Android
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by vfpcoder View Post
    Can anybody confirm if this has now been fixed?
    I tried to run the cabinet mode this morning before leaving for work and the issue was still there.
    This was around 8:00 AM CST.

    Thanks!
    Tried a few minutes ago and it is working again!

  23. #23
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    295
    My Devices
    iPad Pro, iPhone 12, VPCabs Vertigo
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Gabura View Post
    Tried a few minutes ago and it is working again!
    Great!
    Now I have something to look forward to when I get home tonight!
    ———————————————————————————————-
    Updated most wanted FarSight list: “Spirit of ‘76” (Gottlieb) — “Simpsons” (Data East) — “Big Bang Bar” (Capcom)
    Most wanted Zen list: “Revenge From Mars”, “Indiana Jones”, "Terminator 2", "Bad Cats"

  24. #24
    Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Dallas
    Posts
    34
    My Devices
    iPad Pro, PS3/Vita, PS4, Switch, Steam
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Another holiday weekend, another server unavailable situation?

  25. #25
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    23
    My Devices
    iPad Air 2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yep. Was in earlier today. No joy now.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •